19. Levende Julekalender

Jette Salling C4 - 19. december 2013 2013-12-18T23:00:00Z 2013-12-11T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nissefar fra Julemøllen kl. 17:00 til Nykredit, Søndre Jernbanevej 4, Hillerød

220x330-19-december-2013

19.Notti Nød

Notti Nød er 350 år gammel. Han har arbejdet på en kokosplantage på Bali, siden han som ganske ung var kommet dertil fra Danmark.

Han var med tiden blevet en ægte kokosnisse. Han var nemlig den bedste til at klatre op i kokospalmerne efter kokosnødderne, og den eneste der var tosset nok til at klatre op i de højeste palmer, når de andre ikke turde. Derfor har han fået tilnavnet Notti Nød – den tossede kokosnøddeplukker fra Danmark.

Notti Nød, nød virkeligt at være på Bali, der var så skønt. Når han havde plukket et par kokosnødder, kunne han ligge på stranden og spise pizza resten af dagen.

 

Notti Nød lå tit under palmerne og tænkte tilbage på den sidste jul, han havde haft i Danmark. Inden han sammen med sin menneskeven Johan Høj, havde forladt Danmark i 1834. Dengang havde han aldrig troet, at han kunne leve uden julemad og risengrød, men det var nu gået helt fint. Med tiden havde han endda helt glemt hvordan man flettede en julestjerne.

Han manglede egentligt ikke julen i Danmark. Han havde det jo godt, men vejret, det gode Danske vintervejr, med hvid jul, se - dét savnede han.

Det var bare ikke det samme på Bali. Her skinnede solen enten fra en skyfri himmel eller også regnede det i flere dage. Lige meget om der var sol eller regn, så var der stadig 30 graders varme også i december måned. Det var IKKE til at klare for en nisse der elskede sne, is og frostvejr så meget som Notti Nød gjorde, og nu havde han ikke oplevet det i næsten 200 år. Som en ringe trøst, og blot for at se noget der mindede om sne, høvlede han frøhviden fra kokosnødderne til de fineste små kokosflager som han kastede op i luften.

Mens han så kokosflagerne dale ned fra himlen, sagde han en dag til sig selv: ”Nu er tiden inde, jeg rejser hjem.”

 

Dagen efter pakkede han sine varme sokker ned i en lille bylt.  Han drog ud i kokosplantagen for sidste gang, han gjorde alt som han plejede. Han plukkede nogle kokosnødder, samlede dem sammen, sorterede dem, nogle skulle bruges til kokosolie andre skulle pakkes i store kasser og sendes med fly til Danmark.

Da der ikke var nogen der kiggede, hoppede Notti Nød op i en af de store kasser med kokosnødder. Han lagde låget forsigtigt på over sig og sad nu omgivet af kokosnødder og ventede. Kort tid efter blev kassen hentet af en lastbil og blev kørt til lufthavnen. Det var en meget lang tur og Notti Nød begyndte at kede sig, det eneste han havde taget med på turen ud over de varme sokker, var en lille høvl. Så for at tiden skulle gå hurtigere, begyndte han at høvle kokosnødderne til kokos-sne-flager. Han snakkede til kokosnødderne imens. Det var for det meste dårlige vitser, men nogen skulle han jo tale med for så gik tiden hurtigere. Han sagde for eksempel: ”Er der nogen af jer der mangler noget? Eller har I NØD-rationer nok?” eller ”I tilfælde af brand, så brug venligst NØD-udgangen og hvis I kommer til skade, så skal jeg nok sørge for NØD-hjælp,” sagde han til kokosnødderne.

 

Efter 24 timer i kassen havde han høvlet alle kokosnødderne til kokosflager, og sad nu som en ensom nisse i et øde snelandskab. Han mærkede endelig flyet lande og gennem kassen kunne han høre piloten sige: ”Så er vi landet på dansk jord, temperaturen udenfor er 0 grader og den første sne daler fra himlen, så det kan være NØD-vendigt, at tage varmt tøj på, inden I forlader flyet. Velkommen til Danmark, håber I NØD turen.”

Notti Nød tog sine varme sokker på, løftede stille låget op og kiggede sig omkring. Der var fri bane. Han skyndte sig ud af kassen, ud af flyet og stod nu i en tynd sommerskjorte, korte bukser, sommernissehue og varme sokker midt på landingsbanen.

 

”Wauw, hvor er her koldt,” sagde han da han stod uden for flyvemaskinen.

Men han glemte alt om kulden da det første snefnug ramte hans næse. Notti Nød stod som forstenet, med det største smil om munden, og kiggede op i luften og så sneen dale ned. Han lagde sig ned på ryggen og lavede en lille sne-engel i sneen. Glædelig jul, Notti Nød.

Nyheder
Lær at sælge med LinkedIn - på kun to timer!

17. februar 2020

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med LinkedInsider til...

Salgsstyring

7. februar 2020

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med Copenhagen Business Hub til...

Iværksætterintro - fra idé til forretning

5. februar 2020

Workshop tirsdag den 25. februar 2020 kl. 09:00 - 12:30 i C4...

Symbiose Hillerød - Nytårsbrev

27. januar 2020

Med dette nyhedsbrev vil Styregruppen i Symbiose Hillerød gøre status...