19. Levende julekalender

Jette Salling C4 - 19. december 2015 2015-12-18T23:00:00Z 2015-12-17T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag kører Nissekorpset fra Møllen kl. 11.00 til Jensen's Bøfhus, Slotsgade 67, Hillerød. På Jensen's Bøfhus vil vi efter åbning af lågen hygge med at lave hjemmelavede julekort. Børnene kan klippe-klistre mens forældre/bedsteforældre kan nyde en kop kaffe eller the i skæret fra vores fine pejs. Alle som deltager i arrangementet, kan nyde sin helt egen softice mens den krestive side udfoldes. Og det hele er gratis.

19. december - Notti Nød        

En dag var Notti Nød taget over for at hjælpe sin gode gamle ven Chocolatier-nissen Choko, der altid havde travlt op til jul. Chocolatier-nissen Choko lavede den bedste chokolade i hele Julerød – ja, den bedste i hele verden. Han havde fundet på noget nyt i år, noget ganske særligt. Han havde fundet på at lave en personlig chokoladejulekalender til hver af nisserne. En chokoladekalender, hvor chokoladen ville smage af det, som nisserne bedst kunne lide. Nogle af nisserne skulle have klassikeren choko-grødsmag, som var den mest populære. Andre nisser havde Choko lavet helt nye smage til. Hugo Nøglenisse skulle have én med choko-nisseøl smag, og Søren Snotspiser én med choko-bussemand smag. Chillimik Hansen med choko-chillismag og Landnissen Jensen, der elskede køer, skulle have én med Choko-kosmag.

 

Notti Nød skulle hjælpe Choko med at putte chokoladerne i de forskellige chokoladejulekalendere. Choko havde lavet en spand med chokolader til hver nisse. Så alt, Notti Nød skulle, var bare at tage en spand og putte chokoladerne i den rette julekalender. Alle spandene stod på en stor vogn. Men Notti Nød var desværre så uheldig, at han gled i en klat smeltechokolade og kurede lige ind i vognen. Vognen væltede, og alle chokoladerne lå blandet sammen. Det var ikke muligt at se forskel på dem, og Notti Nød, der ikke anede, at der var forskel på dem, skyndte sig bare at fylde 24 stykker chokolade i hver spand, inden Choko opdagede, at der var sket noget. Derefter puttede han chokoladerne i kalenderne, afleverede dem alle til Choko og skyndte sig hjem.

 

Dagen efter gik Choko personligt rundt til alle nisserne og delte kalenderne ud. ”Værsgo, jeg har lavet denne specielt til dig, min ven, og jeg ved, du vil kunne lide den,” sagde han… Men, men, men, den første december opdagede Choko, at der var noget helt galt.  For flere af nisserne kiggede undrende på ham, når de mødte ham på gaden. Nogle sagde: ”Det var dog en besynderlig smag, chokoladen havde i dag.” Der var en af nisserne, der var lige ved at stille træskoene, da han fik en med choko-chili. Én nisse kastede op i 4 timer efter at have spist en med choko-snot, og én lavede sæbebobler ud af ørene efter at have spist en med Choko-sæbesmag.

 

Da Choko fandt ud af, at chokoladerne var blevet blandet sammen, gik der ikke længe, før han regnede ud, at det var Notti Nød, den nød, der havde lavet kludder i kalenderne. Så for at give Notti Nød en lærestreg, gik Choko hjem og lavede en æske Choko-Chok-chokolader til Notti. Det var chokolader med de værste smage, han overhovedet kunne finde på, og så lige et par gode stykker chokolade. Samme aften gik han hen til Notti Nød og gav ham gaven. ”Værsgo min ven, jeg glemte helt at sige dig tak for hjælpen med kalenderne,” sagde Choko. Notti Nød blev meget glad. Han åbnede æsken og spiste et stykke med det samme. Choko stirrede undersøgende på ham, men Notti Nød fortrak ikke en mine. ”Mums, hvor er de gode, vil du ikke have et stykke?” spurgte Notti Nød. Choko blev helt stiv af skræk. ”Er du okay?” spurgte Notti Nød. ”Ja, jeg har aldrig haft det bedre,” svarede Choko, og så tog han imod et stykke. ”Fy for pokker,” skreg han og spyttede chokoladen ud igen. Notti Nød faldt om på jorden af grin, og det samme gjorde Choko. Så fortalte han Notti, at han egentligt ville drille ham, fordi han have fundet ud af, at han havde byttet rundt på chokoladerne. ”Det vidste jeg da godt,” svarede Notti Nød, ”for den chokolade, jeg fik, smagte af sure tæer.” Så grinte de endnu mere og spiste et par chokolader til. Til stor morskab for dem begge.

 

Det blev så populært, at Choko begyndte at lave ”Choko-Chok-Udfordrings-Æsker”. Så kunne man udfordre sine venner i at spise chokolader. Hvis man var heldig, fik man en chokolade med grød eller kanelsmag, men hvis man var rigtig uheldig, kunne man få en med choko-prut-, choko-opkast-, choko-citron- eller mange andre smage. Det blev et vældig stort hit. Ja, så stort et hit, at nogle mennesker vist begyndte at lave noget lignende.

Nyheder
Robotteknologi og kunstig intelligens

14. oktober 2021

C4 Foreningen og RoboInsights inviterer til gå-hjem-møde torsdag den...

Sæt aftryk på erhvervspolitikken i Hillerød

8. oktober 2021

Dansk Erhverv og Sydbank inviterer til erhvervsevent tirsdag den 26....

Tænk om din virksomhed kunne få støtte til omstilling...

23. september 2021

Omstillingspuljen åbner igen med 178 mio. kr. til omstilling i...

Dialogudstilling af Niels Macholm & Kristian Devantier

14. september 2021

Fernisering onsdag den 22. september 2021 kl. 14.00 - 16.00 i C4...