19. Levende julekalender

Jette Salling C4 - 19. december 2016 2016-12-18T23:00:00Z 2016-12-14T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag kører Nissekorpset fra Møllen kl. 17:00 til Nordisk Film Biografer, Ndr. Jernbanevej 8-10, Hillerød. Når nissen er fundet og dagens juleeventyr er blevet læst højt, skal vi ind i en biografsal og hvem ved om der måske bliver vist lidt film og delt lidt forfriskninger ud.

19. december

”Du kan ikke ramme mig!” lød en glad nissestemme, og i det samme øjeblik kom Flemse susende rundt om hjørnet til ”Pynt og Papir” forretningen. Han havde så travlt med at kigge sig tilbage, at han løb lige ind i Sarah Snefnug, der havde været inde i forretningen for at købe glimmer og glanspapir.  BUMP! De væltede begge to og faldt lige ned på numserne.

 

”Hvad er det dog du laver Flemse?” spurgte Sarah. ”Hva, Øhm. Vi leger bare” svarede Flemse og kløede sig i øret. I det samme kom Notti Nød løbende rundt om hjørnet. I hænderne holdte han en spændt flitsbue med en pil, som var helt klar til at blive skudt af sted. Han stoppede brat op lige ved siden af Sarah, der rejste sig op og spurgte: ”Hvad er det for en leg i leger, drenge?” De to nissedrenge kiggede uforstående på Sarah. ”Øhm. Kan du ikke se det? Vi leger da; Skyd huen med buen” svarede Flemse. ”Hvad går det så ud på?” spurgte Sarah. ”Jo, Øhm, altså jeg løber efter Flemse, og så skal jeg prøve at skyde huen af ham, med min bue og pil. Lyder det ikke bare som en sjov leg?”. ”Hvad for noget? Sjov? Jamen nej, er i da fuldkommen tossede? Det er da vildt farligt. Prøv at hør her drenge, den der leg må i ikke lege, det er alt for farligt, Flemse kan jo komme til skade. I må finde på en anden leg!” sagde Sarah Snefnug skrapt og så gik hun videre hen til møllen, for at købe mel.  

 

Ti minutter senere kom Sarah Snefnug ud fra møllen, med en pose fint malet julemel. Men lige idet hun var kommet udenfor møllen, kom Notti Nød løbende rundt om møllen og han bankede lige ind i Sarah. BUMP! Der fløj mel overalt og Sarah og Notti Nød faldt lige ned på numserne.

”Hvad er det dog du laver Notti din nød?” spurgte Sarah. ”Øhm jeg, øhm vi øhh leger bare” svarede Notti Nød. I det samme kom Flemse drønende rundt om møllen, med pil og spændt flitsbuen i hænderne. Sarah rejste sig op og kiggede meget overrasket på de to nisser:

”Hvad er det nu i leger?” spurgte Sarah undrende. ”Øhm, jo øhmmmm, nu leger vi, øhm… Ram huen med pilen.” svarede Notti Nød. ”Sig mig! Var det ikke lige den leg jeg sagde i ikke skulle lege?” vrissede Sarah. ”øhm, nej… det var Skyd huen, med buen.. øhm.. hvor jeg prøvede at skyde Flemse’s hue. Øhm nu er det Flemse der prøver at ramme min hue med pilen. Lyder det ikke skægt?” sagde Notti Nød begejstret. ”Hvad!! Nej… Prøv og hør her i to. I skal slet ikke rende rundt og skyde efter nogle af jeres huer eller andres huer for den sags skyld, det er alt for farligt! Har i forstået det?” formanede Sarah. ”Øhm… jaaa” mumlede Flemse og Notti Nød forsigtigt i munden på hinanden. ”Godt! Vent så lige her, så kommer jeg med en overraskelse til jer.” sagde Sarah og så smuttede hun ind i butikken: ”Hø Hø HØØØ”. Lidt efter, kom hun ud med en flot hø skydeskive der var fremstillet af selveste Siv Halmsko. ”Værsgo, nu kan i skyde efter den her i stedet, det er meget mere sikkert!” ”Tusind tak, hvor er du bare sød” sagde Flemse og Notti Nød til Sarah, der glad og med ro sindet gik ind i møllen efter nyt mel.

 

Ti minutter efter kom Sarah Snefnug atter ud fra møllen, med en pose fint malet julemel. Hun kiggede sig godt for, for at sikre sig, at der var fri bane. Hun tog tre skridt ud fra møllen, og så >>swuschh,bump og av<<  Sarah gled i det mel der lå foran møllen og faldt lige ned på numsen. ”av av av! Min stakkels numse. Den er så øhm øhm øm” jamrede Sarah. Mens hun sad der, kom Notti Nød og Flemse løbende forbi hende. Flemse havde igen flitsbuen spændt med en pil, og skulle lige til at skyde efter øhm ja... Sarah kunne ikke tro sine egne øjne, for Notti den nød løb rundt med skydeskiven oven på hovedet. ”STOP!! Nu er det nok” råbte Sarah, og rejste sig op. Hun tog bue og pil fra Flemse og skydeskiven fra Notti Nød. ”Øhm, hvad laver du?” spurgte Flemse. ”Nu, viser jeg jer hvordan man rigtigt skal gøre” svarede Sarah. Så stillede hun skydeskiven op foran møllen og her skød de alle tre til måls - uden at nogen kom til skade. Det nød Notti Nød rigtig meget.

Nyheder
Robotteknologi og kunstig intelligens

14. oktober 2021

C4 Foreningen og RoboInsights inviterer til gå-hjem-møde torsdag den...

Sæt aftryk på erhvervspolitikken i Hillerød

8. oktober 2021

Dansk Erhverv og Sydbank inviterer til erhvervsevent tirsdag den 26....

Tænk om din virksomhed kunne få støtte til omstilling...

23. september 2021

Omstillingspuljen åbner igen med 178 mio. kr. til omstilling i...

Dialogudstilling af Niels Macholm & Kristian Devantier

14. september 2021

Fernisering onsdag den 22. september 2021 kl. 14.00 - 16.00 i C4...