20. Levende julekalender

Jette Salling C4 - 20. december 2016 2016-12-19T23:00:00Z 2016-12-16T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag kører Nissekorpset fra Møllen kl. 17:00 til Irma, Østergade 7, Hillerød. Nissen har gemt sig et sted i vores butik. Hvem ved hvor han har gemt sig? Når nissen er fundet, så er det blevet tid til dagens juleeventyr. Når juleeventyret er læst højt byder vi på lækkerier.

20. december

Trip Trap nissen kan bygge alt, altså alt i træ. Han er nemlig tømrernisse og han har sit eget lille værksted i Julerød. Han knokler hver dag i december, ligesom alle de andre nisser i Julerød. Arbejd’, arbejd’, arbejd’, non stop. Der var hylder der skulle slibes og kælke der skulle samles. Der var ski der skulle files og lægter der skulle høvles, for at det igen skulle blive, en helt igennem fantastisk og dejlig jul. Men en dag i december, fik de alle sammen en lille tiltrængt pause.

 

Klokken var kvart i elleve en skøn december formiddag. Der var gang i alle butikker og travle nisser myldrede rundt i gaderne. Pludselig stoppede de alle sammen op. Der var noget anderledes i luften. Den var frisk og lige tilpas kølig. Nisserne kiggede smilende og med spændte ansigter op mod himlen. Da skete det. Julehimlen åbnede sig og den første Julesne begyndte at dale ned. Snefnug landede blidt på deres nissenæser og nisserne jublede: ”jule-jule-julesnee!”. Så smed de alt hvad de havde i hænderne og skyndte sig råbende ind i alle butikkerne: ”Stop hvad i laver, vi har SNEFRI!!” Så stoppede nisserne alt, de lukkede deres butikker og de skyndte sig hjem, for at hente deres ski og kælke. Ja den er god nok. Alt arbejde stoppede, for det var en regel som selveste julemanden havde bestemt: Ingen nisser må arbejde, når den første julesne falder fra himlen. Da skal alle nisser holde snefri.  Nisserne i Julerød havde så gjort det til en tradition at mødes, med deres ski og kælke, på den store bakke udenfor Julerød. Her hyldede de den første julesne, ved at synge: ”Sneflokke kommer vrimlende”, inden de susede ned af bakken.

 

 Da alle nisserne var samlet på den store bakke, og skulle til at synge, kom Vimpel John til at vifte så voldsomt med sin vimpel, at hans ski begyndte at glide baglæns. Inden han kunne nå at sige: ”ups”, susede han, i høj fart, baglæns ned ad bakken. Han susede lige igennem en tjørnebusk, der fik fat på hans bukser, hvorefter han væltede ned i en stor snedynge, med sin nøgne nisse numse først. NØJH hvor var det koldt. Det var så koldt at Vimpel John helt glemte at vifte med sin vimpel. Han sad bare musestille, som om han var helt frossen. Det eneste der bevægede sig var hans tænder der klaprede. Da de andre nisser havde fået samlet Vimpel John op og havde givet ham hans bukser på igen, sang de sangen. Men lige da de alle skulle til at suse ned ad bakken, opdagede Nissepjok Suresen at der manglede en. ”Hmmm hmmm nu er det ikke for at være sur, men vi mangler altså en” sagde han. ”Hvad, det kan da ikke passe ” svarede de andre nisser. ”Jo, den er god nok” tilføjede Trip Trap nissen ”Jeg plejer altid at stå ved siden af Emma Gammelstrik, men hun er her ikke”. Han kiggede til begge sider, bare for at være helt sikker. ”Vi må alle være med, ellers er det forkert” sagde Møllernissen. ”Ja vi kan ikke holde snefri uden hende, så jeg skal nok hente hende” sagde Trip Trap nissen. ”I andre kan godt begynde, så kommer jeg snart med Emma”.

 

Lidt efter stod Trip Trap Nissen hjemme hos Emma. ”Hvorfor sidder du der Emma? Vi skal hen på bakken, vi har snefri” sagde han. ”Jeg kan ikke” svarede Emma, ”jeg er blevet for gammel, og kan ikke længere holde til at stå på ski. Smut du bare ud til de andre, så bliver jeg her og slapper af i min gyngestol.” Trip Trap Nissen fik en idé og en halv time senere, kunne de andre nisser på kælkebakken se Trip Trap Nissen og Emma Gammelstrik, på toppen af bakken. ”SNEFRI!!” råbte de og så susede de ned ad bakken. Trip Trap nissen på sin kælk og Emma Gammelstrik siddende i sin gyngestol. Trip Trap Nissen havde bygget gøngestolen om, så der var kommet ski nedenunder stolen.  Emma kunne med et par håndtag styre gynge-ski-stolen fra side til side. Nu var de der alle sammen, Trip Trap nissen blev dagens helt og alle nisserne havde en fantastisk dejlig dag.

Nyheder
Robotteknologi og kunstig intelligens

14. oktober 2021

C4 Foreningen og RoboInsights inviterer til gå-hjem-møde torsdag den...

Sæt aftryk på erhvervspolitikken i Hillerød

8. oktober 2021

Dansk Erhverv og Sydbank inviterer til erhvervsevent tirsdag den 26....

Tænk om din virksomhed kunne få støtte til omstilling...

23. september 2021

Omstillingspuljen åbner igen med 178 mio. kr. til omstilling i...

Dialogudstilling af Niels Macholm & Kristian Devantier

14. september 2021

Fernisering onsdag den 22. september 2021 kl. 14.00 - 16.00 i C4...