21. Levende Julekalender

Jette Salling C4 - 21. december 2014 2014-12-20T23:00:00Z 2014-12-17T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nisserne fra Julemøllen kl. 11:00 til Bog&Idé, Slotsgade 16, Hillerød. Den står på store tegne dag. Vi afholder tegnekonkurrence i følgende aldersgrupper: 0-4 år, 5-9 år og 10-14 år, så alle spirende kunstnere kan være med. Der skal tegnes julehjerter! Julehjerterne bliver sat op i butikken som pynt på vores juletræ i børneafdelingen.

220x330-21-december-2014

21. December (Hr. Nissepjok Suresen)

Lige siden det gamle rådhus i år attenhundrede og grønlangkål, blev bygget på torvet i Hillerød, har Hr. Nissepjok Suresen boet oppe på dets loft. Fra et lille vindue, over uret, kunne han se alt hvad der skete på Torvet. Men efter næsten 180 år skete der noget - der blev alt for meget for Hr. Nissepjok Suresen. Han fik nok, og flyttede øjeblikkeligt fra sit elskede loft i det gamle rådhus, til en beskyttet bolig i Julerød. Nu skal du høre hvorfor:

 

Det var den 27. november 2010. Hr. Nissepjok Suresen lå i sin seng og drømte de sødeste drømme. Pludselig vågnede han ved et ordentligt brag og lyden af en stor lastbil, der kørte væk. Han fór ud af sengen, løb hen til vinduet og kiggede ud på torvet.

Men hvad i alverden var nu det?  Der var nogen, der havde placeret den gamle julemølle, lige uden for Hr. Nissepjok Suresens vindue. Julemøllen, der ellers tidligere havde stået ved Frederiksborg Slot, stod nu pludselig og blokerede Hr. Nissepjok Suresens flotte udsigt. Sikke en ballade det gav. Suresen susede ned af trapperne og gav sig til at skælde tilfældige, forbipasserende mennesker ud. Han forlangte, at de skulle fjerne den grimme mølle med det samme. Men menneskene grinede blot af den lille vrede mandsperson i nattøj. ”Den er god med dig, du har vist drukket lidt for mange juleøl makker,” sagde de.

Så blev Hr. Suresen endnu mere sur og råbte til dem, at han aldeles ikke var deres makker, han var en nisse og han ville bare have fred og ro. Men der var ingen der troede på ham.

 

Sur og tvær sad han resten af dagen og kiggede ud gennem vinduet på den dumme mølle, hvis vinger susede forbi. Hen på aftenen blev han helt træt af at sidde og se så sur ud på møllen, at han faldt i søvn. Han drømte om den sødeste nissepige. Han skulle lige til at give hende et kys, da hun tog en stor lommelygte og begyndte at blinke ham lige i øjnene med meget skarpt lys.

Det var underligt. Han kneb øjnene helt sammen og da han åbnede dem igen var drømmen slut - han var vågen. Men det skarpe lys blinkede fortsat lige ind i hovedet på ham.

Hvad i alverden skal det nu betyde?” råbte han arrigt, og trykkede næsen helt flad mod ruden for bedre, at kunne se ud. Sekundet efter fløj han tilbage, da en af Julemøllens vinger kom susende forbi vinduet med lys i. Lyset strømmede ind gennem vinduet og forsvandt igen med det samme, men så kom den næste vinge, og så den næste vinge, og så den første vinge igen, susende forbi. Sådan blev det ved og ved og ved og ved. Hver gang en vinge var forsvundet, kom en ny forbi vinduet og skarpt lys strømmede ind i hovedet på Hr. Suresen. Selv om han stillede sig med ryggen til vinduet, med lukkede øjne, så kunne han stadig se lyset blinke for hans øjne. Fra gaden kunne han høre glade, højtrystende mennesker tale om Julemøllen og om, at ”Jul i Hillerød” skulle være en ny tradition.

Tradition! De kan tro nej. Det bliver ikke med mig,” tænkte han, og så pakkede han sine ting i en lille kuffert og flyttede ud til Julerød.

Nyheder
Seniorarbejdsliv og overgange til pension

3. marts 2021

C4 Foreningen og GruppeVIS inviterer til online-møde onsdag den 10....

Omstillingspuljen - ny ansøgningsrunde

18. januar 2021

Puljen giver tilskud til virksomheder, som har behov for at tilpasse...

Økonomi, finanslov og finansielle markeder 2021

13. januar 2021

- hvad betyder det for dig og din virksomhed? C4 Foreningen inviterer...

23 lokale virksomheder kåret som gazeller

4. januar 2021

Hillerød kan glæde sig over, at 23 lokale virksomheder er kåret som...