22. Levende julekalender

Jette Salling C4 - 22. december 2016 2016-12-21T23:00:00Z 2016-12-16T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag kører Nissekorpset fra Møllen kl. 17:00 til Føtex, Slangerupgade 50, Hillerød. Når nissen er fundet og juleeventyret er læst op, byder vi på snørebåndsspisning uden hænder og børneposer med spændende indhold.

22. december

Det var en dejlig decemberdag. Én af de dage, hvor luften var frisk og solen skinnede. Der var ikke faldet sne og jorden var endnu ikke frossen, hvilket betød at Mogens Muldvarp havde travlt. Han kunne nemlig stadig nå at grave flere gange nede i jorden. Når først der kom frost, så var det slut med at grave gange. Så skulle han bare slappe af, i sin hyggelige lille muldvarpestue. Men hvad han ikke vidste, var at der ovenover ham løb to drenge rundt og legede. ”Se der! Der er også èn” råbte den ene dreng. ”Det er min tur nu!” svarede den anden dreng og så hoppede han op i luften og landede med samlede fødder, lige oven i et muldvarpeskud.

 

”Hvad er det dog der foregår deroppe” tænkte Mogens Muldvarp, der undrede sig over alt det jord der dryssede ned i hovedet på ham. Hurtigt kravlede han hen til sin ene udgang, men den var der ikke længere. ”Hmm.. Mystisk” tænkte Mogens. Så kravlede han hen til en anden udgang, men den var der heller ikke mere. ”Nej, hvad pokker er nu det? Hvem er det der driller?” vrissede han, mens han susede videre i gennem gangene. Efter at ha’ tjekket syv udgange, var der endelig en han kunne komme op af. Han stak hovedet op af hullet og missede med sine små øjne. Han kunne se noget lyst, og så en mørk klat, der kom tættere og tættere på. Han snuste med sin fine lille næse og fik færden af drengesved og drengeprutter. ”Åh nej, menneskedrenge” mere nåede han ikke at tænke før der blev sparket til muldvarpeskuddet. Mogens og en masse jord fløj gennem luften og landede i en bunke af blade. Der lå han bevidstløs i flere timer.

 

Mogens Muldvarp kom først til sig selv, da det var blevet nat. Drengene var for længst taget hjem og nattefrosten var taget til. Mogens åbnede de små øjne, og blev blændet af et noget meget skarpt lys ”Av av av, mine små sarte øjne” jamrede han. I det samme blev lyset slukket. Der var helt stille og mørkt ”Hallo, hvem der?” spurgte Mogens, hvorefter han snuste med sin fine næse ”Jeg kan lugte...” han undrede sig lidt ”kan det virkeligt passe? Jeg kan lugte noget jeg ikke har lugtet i mange, mange år. Det kan ikke være andet end … Nisse, min gamle nisseven Knas. Er det virkelig dig?” spurgte Mogens. ”Ja Mogens, du han fuldstændig ret, gamle ven, det er mig Knas” svarede nissen Knas. ”Åh.. hvor er jeg glad for at møde dig igen min ven, men hvor er jeg?” spurgte Mogens. ”Du er hos mig, i Julerød. Jeg fandt dig bevidstløs i en bunke blade og tog dig med hjem, for nattefrosten var på vej”. ”Hvad? Hvad er det dog du siger? Er der nattefrost? Så må jeg skynde mig hjem, inden det er for sent” sagde Mogens Muldvarp. Så styrtede han ud af døren med Knas lige efter sig. Mogens havde svært ved at se hvor han skulle hen, men hans fine næse fik hurtigt færden, også var han på rette vej.

 

Kort tid efter befandt de sig lige ovenover Mogens´ hyggelige lille muldvarpestue, den lå kun en meter under jorden. Men muldvarpeskuddet var blevet ødelagt af drengene. Knas gik rundt og tjekkede de andre muldvarpeskud, alt imens Mogens forsøgte at grave et nyt hul, men uden held. Men ak og ve, Mogens prøvede og prøvede at grave i jorden, men han kunne ikke komme igennem. Jorden var stivfrossen. Mogens forsøgte igen og igen, men han kunne ikke få den mindste smule jord løs. Hans kløer kunne intet stille op mod nattefrosten, der havde lagt sig kold over hele skoven. Mogens vidste ikke hvad han skulle gøre. ”Åh nej, jeg er fortabt!  Alene og fortabt!” sukkede Mogens ” Snart bliver jeg spist som isdessert, af et eller andet vildt dyr.”

 

”Hør Mogens, er der ikke noget du glemmer?” spurgte Knas. ”ARGH!!” skreg Mogens chokeret. Han havde været så fokuseret på at grave hul i jorden, at han helt havde glemt sin gamle nisseven.

 

”Så så Mogens. Nu tager du med mig hjem og så bliver du hos mig, indtil jorden er tøet op igen” sagde Knas. ”Hvad? Mener du virkelig det? Vil du gøre det for mig?” spurgte Mogens usikkert. ”Selvfølgelig min ven, det vil være mig en fornøjelse, at have dig boende. Så kan vi snakke om gamle dage” svarede Knas. Mogens smilte lettet, og så gik de to gamle venner hjem til Knas, og der hyggede de sig lige indtil jorden tøede op igen og Mogens kunne vende hjem til sin muldvarpestue.

Nyheder
Robotteknologi og kunstig intelligens

14. oktober 2021

C4 Foreningen og RoboInsights inviterer til gå-hjem-møde torsdag den...

Sæt aftryk på erhvervspolitikken i Hillerød

8. oktober 2021

Dansk Erhverv og Sydbank inviterer til erhvervsevent tirsdag den 26....

Tænk om din virksomhed kunne få støtte til omstilling...

23. september 2021

Omstillingspuljen åbner igen med 178 mio. kr. til omstilling i...

Dialogudstilling af Niels Macholm & Kristian Devantier

14. september 2021

Fernisering onsdag den 22. september 2021 kl. 14.00 - 16.00 i C4...