22. Levende Julekalender

Jette Salling C4 - 22. december 2012 2012-12-21T23:00:00Z 2012-12-20T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nissefar fra Julemøllen kl. 11 til Bog & Idé, Slotsgade 16. I dag går vi samlet flok gennem den flotte julepyntede gågade og finder vej til Bog & Idé, hvor dagens nisse har gemt sig. Vi skal selvfølgelig have et afsnit af Juleeventyret og bagefter er der...

I dag går Nissefar fra Julemøllen kl. 11 til Bog & Idé, Slotsgade 16.

I dag går vi samlet flok gennem den flotte julepyntede gågade og finder vej til Bog & Idé, hvor dagens nisse har gemt sig. Vi skal selvfølgelig have et afsnit af Juleeventyret og bagefter er der godteposer til alle børnene. Nissefar får i dag hjælp af den søde nissepige Laila, der er rigtig god til at fange bortløbne nisser. Vi glæder os til at se rigtig mange børn og deres venner i Bog & Idé.

 

 

Hanne Guldberg Mikkelsen

Løngangens Vogtere

- et rigtigt juleeventyr i 24 afsnit

 

22. Lejlighedsspøgelset

 

Sofie havde prøvet det før, men dengang var de to. Nu var hun alene.

Med een hånd drejde hun nøglen og skubbede døren op ind til slottet. Listede så hen over gulvet, ned ad den snoede trappe og drejede til venstre mod den udstilling for børn, der viste Christian IV's barndom. Åbnede døren og skred ind under det hvælvede kælderloft.

Dér var det lange bord og papirerne. Her kunne man prøve at skrive med blæk og fjer som i meget gamle dage. Da Sofie sidste december havde rakt ud efter en pen, var det meget mærkelige indtruffet: Pennen svævede af sig selv og skrev henover et papir med blådryppende bogstaver: Æbleskiver. Dén oplevelse havde dengang ført dem på sporet af Løngangen under søen.

Måske kunne noget ske igen. Sofie satte sig ned. Maven kørte rundt som en karrussel og hun var godt nok lidt svimmel. Lidt mere end godt var. Måske burde hun have lyttet til de voksne - om det med at holde sig i ro. Sofie greb ud efter en fjerpen, hendes blik blev tåget.

- Jørgen er det dig?, kvækkede Sofie. Overfor hende sad en mand. Han havde hænderne foldet foran sig på bordet og smilede til hende. Den flimrende skikkelse lignede Jørgen. Samme øjne, samme høgenæse. Men han var meget yngre.

- Ja, det er mig. Jørgen Juel, tidligere Bibliotekar her ved Frederiksborg Slot. Der var vist noget, du gerne ville vide - og som bibliotekar ligger jeg inde med rigtig mange oplysninger.

- Hvem var Johanne?, røg det ud af Sofie.

- Johanne? Jørgen gentog navnet med overraskelse i sin stemme, så smilede han pludselig og nikkede.

- Johanne var datter af skatmester Hendrick. Hendes mor var død i barselsseng, og de to var alene. Hun lignede faktisk dig en hel del, samme blå øjne, lyse hår og spidse næse, ved det tidspunkt da jeg døde.

- Døde du?

Den unge Jørgen Juel smilede og nikkede flere gange.

- Af en sot, der rasede i Hillerød, da Johanne var ti år gammel. Min kone og jeg havde taget Johanne til os, da Hendrick faldt i stormen på København. Det var trist, men han døde for landet, og Johanne kom over det og trivedes hos os. Hun var dog endnu for lille til at blive indviet som Vogter af Løngangen, og da jeg pludselig døde... han holdt inde.

- Så førte Johanne med tiden slægten videre - men kendte intet til Slots betroede hverv, fuldendte Sofie sætningen. - Og bibelen med pergamenterne, hvor perlens gemmested var beskrevet, fandt du aldrig.

Den unge Jørgen nikkede.

- Du er en kvik pige, smilede han.

- Men det er forfærdeligt, udbrød Sofie. - Løngangen er oversvømmet. Vi har ikke været opgaven værdig. Vi kommer aldrig mere til at bruge den.

- Man skal aldrig sige aldrig. Den unge Jørgen flimrede for Sofie blik. Hun holdt en hånd fem.

- Ser vi dig nogensinde igen.

- Man skal aldrig sige aldrig, lød det igen.

UPS! Sofie slog øjnene op. Hun lå med kinden nede på bordets egetræsplanker og havde savlet en lille smule.

Mobilens tastatur viste 0.08.

Nu ville hun hjem og sove.

Nyheder
Turistinformation i Hillerød - Sommeren 2020

23. juni 2020

Hillerød Turistinformation på Annaborg åbner forsinket i år, men fra...

Salgsstyring

16. juni 2020

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med Copenhagen Business Hub til...

Corona krisen sætter turbo på virksomhedernes digitale transformation

8. juni 2020

Sparringspartnerne og C4 Videnscenter indbyder til netværksmøde...

ONLINE salgstræning

19. maj 2020

C4 Foreningen og Resultatskaber.dk inviterer til gratis ONLINE...