23. Levende julekalender

Jette Salling C4 - 23. december 2015 2015-12-22T23:00:00Z 2015-12-17T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag kører Nissekorpset fra Møllen kl. 17.00 Til Falck, Heimdalsvej 1, Hillerød. Vi har gjort alt klar til at finde nissen, hvem ved det kan være at Nissekorpset har brug for en stigevogn til at finde den forsvundne nisse. Vi har gjort klar i brandgaragen til den helt store juleeventyrs læsning. Når juleeventyret er læst op vil der være mandariner, pebernødder og drikkevarer til alle.

23. december  Citrus Nisse Fis

Citrus er en travl nisse, som flittigt passer sin grønthandlerbutik i Julerød. Han har en familie med kone og 3 nissebørn. En nissedreng og to nissepiger. Om vinteren spiser Citrus og hans familie selvfølgelig risengrød hver aften, men fordi Citrus har en grønthandel, kan de godt finde på at spise frugt til dessert. Frugt er nemlig rigtig sundt, og det kan man se på de tre nissebørn. De er nemlig altid glade og friske, og der er næsten aldrig brok med dem. De går artigt i seng om aftenen og springer glade ud af sengen om morgenen.

 

Citrus elsker især citroner. Til dessert får familien tit kærnemælkskoldskål med citronsaft og kammerjunker i. Citrus´ yngste datter – Lille Lut – sad engang med sin koldskål og hakkede kammerjunkerne i stykker nede i skålen. ”Pas nu på, Lille Lut,” sagde Citrus. ”Pas på, du ikke vælter skålen.” ”Ja ja, far. Jeg har styr på det,” sagde Lille Lut og hakkede videre. Det smældede højt, hver gang hun delte en kammerjunke i to stykker. Pludselig gik det galt. En kammerjunker smuttede, skålen vippede og PLASK!!! Lille Lut sad med koldskål i hele hovedet – og på tøjet. Det dryppede fra hendes ansigt, og der var også koldskål i hendes hår og på bordet. En kammerjunker lå og klistrede til hendes arm, og hun var lige ved at tude. Citrus kunne ikke lade være med at grine, og det kunne mor heller ikke. ”Aj, altså – Lille Lut,” sagde Citrus. ”Det er ikke noget at grine af,” sagde Lille Lut vredt. ”Jamen, jeg sagde altså til dig, at du skulle passe på,” forsøgte Citrus. De andre børn grinede også, og det blev til sidst for meget for Lille Lut. ”Hvor er I dumme alle sammen,” råbte hun vredt. Hun var ved at blive rigtigt rasende, og det hjalp ikke, at de to store nissebørn grinte på en irriterende drillende måde. Hun tørrede sit ansigt med servietten, rejste sig fra bordet og gik vredt ind på sit værelse. ”Lille Lut – kom tilbage,” hørte hun sin far råbe, men han kunne tro nej. Sådan skulle de ikke grine af hende. Det var jo bare et uheld. Hvor var de bare tarvelige. Og nu kunne hun ikke holde tårerne tilbage. Lille Lut græd, og tårerne sprang ud af øjnene. Citrus stod uden for hendes dør og bankede på. Lille Lut råbte: ”Bliv ude, du skal ikke komme herind.” ”Jamen, Lille Lut, kom nu ud, der er ikke nogen, der er sure.” Men Lille Lut var både ked og rasende. ”Nej, gå med dig – lad mig være,” råbte hun, og Citrus gik tilbage til de andre. ”Hun skal lige rase ud, så bliver hun god igen,” sagde Citrus, da han satte sig ved bordet. Lille Lut tog sin rejsekuffert frem under sengen og begyndte at pakke. ”Nu flytter jeg hjemmefra,” sagde hun til sig selv. ”Så kan de mærke, hvordan det er, når jeg ikke er der.” Hun fyldte kufferten med de mest nødvendige ting, tog jakke på og gik udenfor. Hun smækkede døren lidt ekstra hårdt, så de kunne høre, at hun var gået.

 

Det var ikke hendes mening at gå ret langt væk. Hun gemte sig bag et stort grantræ, og så sin far åbne hoveddøren og kigge efter hende. Han kunne ikke se hende nogen steder og gik ind igen. Lidt efter kom hele familien ud for at lede efter hende. Hun så dem gå rundt og kigge alle steder, og hun hørte dem kalde. Lille Lut smilede: ”Ha ha – de kan ikke finde mig. Det har de rigtig godt af”. Så gik de ind igen. Hun hørte sin mor sige ”Jeg håber, hun kommer tilbage snart”. Lille Lut sad et stykke tid bag grantræet. Hun var ikke vred mere og spiste en kiks, som hun havde i sin kuffert. Da det blev kedeligt, gik hun ind i huset igen. ”Hvor har du været?” spurgte Citrus. ”Nå, ingen steder,” sagde Lille Lut. ”Jeg gik bare en lille tur.” ”Ok,” sagde Citrus, ”godt, du er hjemme igen.”

Nyheder
Robotteknologi og kunstig intelligens

14. oktober 2021

C4 Foreningen og RoboInsights inviterer til gå-hjem-møde torsdag den...

Sæt aftryk på erhvervspolitikken i Hillerød

8. oktober 2021

Dansk Erhverv og Sydbank inviterer til erhvervsevent tirsdag den 26....

Tænk om din virksomhed kunne få støtte til omstilling...

23. september 2021

Omstillingspuljen åbner igen med 178 mio. kr. til omstilling i...

Dialogudstilling af Niels Macholm & Kristian Devantier

14. september 2021

Fernisering onsdag den 22. september 2021 kl. 14.00 - 16.00 i C4...