23. Levende Julekalender

Jette Salling C4 - 23. december 2012 2012-12-22T23:00:00Z 2012-12-20T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nissefar fra Julemøllen kl. 11 til Café slotsbio, Frederiksværksgade 11C. I dag skal vi nissen, der har gemt sig et rigtigt godt sted i SlotsBio. Når vi har læst dagens afsnit af Juleeventyret skal vi se nogle små julefilm sammen (der er film i ca. en halv time), og...

I dag går Nissefar fra Julemøllen kl. 11 til Café slotsbio, Frederiksværksgade 11C.

I dag skal vi nissen, der har gemt sig et rigtigt godt sted i SlotsBio. Når vi har læst dagens afsnit af Juleeventyret skal vi se nogle små julefilm sammen (der er film i ca. en halv time), og vi byder på popcorn og saft, som vi kan hygge os med mens vi ser film. Vi glæder os til at se en masse børn og familier til en hyggelig lille-juleaftens-formiddag.

 

 

Hanne Guldberg Mikkelsen

Løngangens Vogtere

- et rigtigt juleeventyr i 24 afsnit

 

23. Majestæten

 

- Hvordan kan det lade sig gøre. Hvordan kan Majestæten tage os i audiens bare to dage før jul?

Christoffer, Sofie og Jørgen sad i deres allerstiveste puds og ventede. Sofie havde sin arm i slynge, i den skulle det lille brud have ro nogle uger. Christoffers store forbinding var nu kun et kæmpehæfteplaster og Jørgens konfirmationstøj var en anelse krøllet. Udenfor modtagelsessalen stod en tjener i liberi og studerede sine negle. Næste gang døren gik op, var det deres tur.

- Jamen! sagde Jørgen og baskede med armene.

- Jeg ringede bare og sagde, at jeg var Jørgen Juel fra Frederiksborg Slot og kunne jeg og to børn af Slot-slægten få foretræde. Efter lidt knitren på linjen var det.. han sænkede ærbødigt stemmen - Hendes Majestæt der i egen høje person bad os møde op.

- Mærkeligt, mumlede Sofie, men kom ikke længere, for nu gik døren op.

- Der er hemmeligheder i enhver gammel slægt, sagde Majestæten, efter de tre havde nejet og bukket og fået hver sit smil af den høje statelige dame.

- Vi kender Vores side af historien fra 1659…. Majestæten gjorde en pause. Og hvis det ikke var, fordi det nok ikke skete, ville Sofie have svoret på, at Majestæten blinkede til hende. Men det var sikkert bare diamanterne, der lynede.

- Og vi kender til familierne Slot og Juel og deres helt specielle hverv. Jeres forfædre har - ligesom I - tjent Os på allerbedste vis. Nogle, som Hendrick Juel, mistede livet, for at Vi kunne beholde Vores trone. Og så er der vist i øvrigt sagt rigeligt, hostede Majestæten betydningsfuldt.

- Lige Jørgens ord, fnisede Sofie, men tog sig i det. Majestæten sendte hende et forstående blik.

- Nu, hvad angår dueperlen... Igen tøvede Majestæten og lod en lang finger glide over dens rosa overflade. Perlen havde Jørgen højtideligt pakket ud af et let snavset lommetørklæde og overrakt, lige da de var færdige med deres hilsner. Nu lå den på en rød fløjlspude ved siden af majestæten.

- Denne skønhed har sovet, skal vi sige Tornerosesøvn - indtil I - da tiden var moden - hentede den og vækkede den til live. Jeg skænker den til Hillerød By, sagde Majestæten og nikkede.

- Den skal være byens til evig arv og eje - eller til at gøre med, hvad byen måtte anse for bedst.

Nyheder
Turistinformation i Hillerød - Sommeren 2020

23. juni 2020

Hillerød Turistinformation på Annaborg åbner forsinket i år, men fra...

Salgsstyring

16. juni 2020

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med Copenhagen Business Hub til...

Corona krisen sætter turbo på virksomhedernes digitale transformation

8. juni 2020

Sparringspartnerne og C4 Videnscenter indbyder til netværksmøde...

ONLINE salgstræning

19. maj 2020

C4 Foreningen og Resultatskaber.dk inviterer til gratis ONLINE...