24. Levende Julekalender

Jette Salling C4 - 24. december 2014 2014-12-23T23:00:00Z 2014-12-19T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nisserne fra Julemøllen kl. 11:00 til Café Slotsbio, Frederiksværksgade 11C, Hillerød. Den sidste nisse har gemt sig hos Café Slotsbio. Hjælp nisserne fra nissekorpset med at finde den kære nisse Santa Clus. Når nissen er fundet og juleeventyret er læst op, byder vi på popcorn og juice inden vi sætter julefilm på i vores biograf. Så mød op og hjælp nisserne fra nissekorpset med, at finde den forsvundne nisse.

220x330-24-december-2014

24. december – Santa Claus

Glubske Luske var rasende. Alle de 24 nisser han havde gemt rundt omkring i Hillerød var nu blevet fundet. Han synes, han havde været ret smart, da han havde gemt den sidste nisse – Santa Claus - i Café Slotsbio. De andre nisser var jo gemt i butikker. ”Der er ingen som gætter at den sidste nisse er gemt i en gammel biograf,” grinede Luske for sig selv.

 

Men nu havde Nissekorpset og Hillerøds børn fundet alle 24 og det kunne roligt blive juleaften. Glubske Luske sad nu i troldehøjen og ærgrede sig. ”Øv øv øv, åndsvage jul,” hylede han. ”Jeg haaaader julen.”

 

Troldefar kom ind i troldehøjen og kiggede hovedrystende på sin søn. ”Du er og bliver et troldepjok, lille Luske,” sagde troldefar. ”Gå ud og gris dig til, vi skal snart spise.” Luske rejste sig og gik ud. ”Dumme nissekorps – og dumme unger. Alle mine nisser er væk,” mumlede han, mens han maste hænderne ned i noget rådden jord som lå bag troldehøjen. ”Jeg havde gemt dem så godt.”

”Så er der dejlig, ulækker mad,” råbte troldemor og slog på en rusten klokke. ”Nå, det var da altid noget,” sagde Luske og luskede tilbage til troldehøjen.

 

Da han kom ind stod middagsbordet klart – og hvilket syn. Det var dækket med alle Glubske Luskes yndlingsretter. Hele bordet var fyldt. Der var tarm fra bæver med sur-sød sovs. Der var rådne rotter og gammel spinat. Fordærvet grævling og løse melorme. Luskes tænder løb i vand. ”Jamen mor, det er jo helt utroligt!” brast det ud af ham. Troldefar og troldemor smilede mens de trak en flaske tudsetis op. Der var tændt en masse flotte fedt-lys, som stank af nyslået prut. ”Og far, det er jo fantastisk.” ”Ja ja, Luske, det er jo kun jul en gang om året,” sagde troldefar, mens han skænkede op. ”Jul? – Jamen, hader vi ikke julen?” spurgte Luske uroligt.

”Jo det gør vi da,” svarede troldefar, ”men derfor kan vi da godt spise lidt god mad og give hinanden gaver når det er jul. Vi kan da også hygge os og gå rundt om jule-tidslen og synge  - Oppe i Norge der boede tre trolde. Vi fejrer bare jul på en anden måde.”

Glubske Luske synes det var pragtfuldt og han havde en dejlig aften.

 

Der var stor glæde da alle de 24 nisser kom hjem. De havde boet i møllen indtil alle var samlet og så myldrede de ind i Julerød for at blive genforenet med deres familier. Der blev grædt af glæde og krammet i lang tid.

 

Om aftenen var der kæmpe julefest på kroen. Selvfølgelig havde de dejlig mad på bordet og der blev festet og sunget. Der blev danset om juletræet og delt en masse gaver ud. Santa Claus, som jo var den sidste nisse som blev fundet, slog højtideligt på sit glas …

”Nu er jeg jo ikke den store taler … Kære alle nisser. Hvem skulle tro at det hele ville ende så lykkeligt. Vi var mange, der troede at vi skulle fejre juleaften i en mørk butik – helt alene. Der er mange, der bør takkes, men den bedste tak vil være, at ønske alle som har hjulpet – børn og voksne - en rigtig glædelig jul. Vi vil ikke glemme jer. Vi er jeres venner - og venner hjælper hinanden. Vi håber at julen for evigt vil leve i jeres hjerter.

 

Rigtig glædelig jul.

Nyheder
Seniorarbejdsliv og overgange til pension

3. marts 2021

C4 Foreningen og GruppeVIS inviterer til online-møde onsdag den 10....

Omstillingspuljen - ny ansøgningsrunde

18. januar 2021

Puljen giver tilskud til virksomheder, som har behov for at tilpasse...

Økonomi, finanslov og finansielle markeder 2021

13. januar 2021

- hvad betyder det for dig og din virksomhed? C4 Foreningen inviterer...

23 lokale virksomheder kåret som gazeller

4. januar 2021

Hillerød kan glæde sig over, at 23 lokale virksomheder er kåret som...