24. Levende julekalender

Jette Salling C4 - 24. december 2015 2015-12-23T23:00:00Z 2015-12-17T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag kører Nissekorpset fra Møllen kl. 11.00 til Café Slotsbio, Frederiksværksgade 11C, Hillerød. Den sidste nisse har gemt sig hos Café Slotsbio. Hjælp nisserne fra Nissekorpset med at finde den kære nisse Santa Claus. Når nissen er fundet og juleeventyret er læst op byder vi på lidt popcorn og juice inden vi sætter julefilm på i vores biograf. Så mød op og hjælp nisserne fra Nissekorpset med at finde den forsvundne nisse.

24. december  Santa Claus

”Er det ikke snart jul???” Santa Claus´ datter havde stillet det spørgsmål 100 gange nu, og klokken var kun 11.00 om formiddagen juleaftensdag. ”Jo jo, lille Sut,” sagde Santa Claus til sin datter. ”Det er juleaften i aften. Nu må du være artig og vente pænt.” Lille Sut syntes, tiden gik forfærdeligt langsomt. Alle de andre nisser i familien så ud, som om de havde en masse at lave. De kedede sig slet ikke. Det var kun hende, som ikke kunne få tiden til at gå.

Hun gik ind på sin storebrors værelse. Han sad og spillede Nisse-craft på sin computer og var helt optaget af det. ”Skal vi lege noget?” spurgte Lille Sut. ”Nej, ikke lige nu,” svarede storebror. ”Jeg er lige i gang med noget.” Lille Sut opdagede en stor skål med konfekt på hans skrivebord. ”Må jeg få noget af din konfekt?” spurgte hun forsigtigt. ”Ja, tag den bare,” sagde storebror fraværende og spillede videre. Lille Sut tog skålen og gik ud af værelset, mens hun proppede munden fuld af konfekt. Hendes far kom i det samme forbi. Han havde været ude og hente juletræet og stod nu og baksede med det. ”Pas nu på, at du ikke fylder hele din mavesæk med det konfekt.” ”Ja ja,” sagde Lille Sut. ”Det ryger lige ned i min sukkersæk.” ”Din sukkersæk?” Far var forvirret. ”Ja,” sagde Lille Sut. ”Med mig er det sådan, at jeg har en mavesæk, men også en sukkersæk.” Hun klappede sig på maven. ”I mavesækken ryger alt det almindelige mad ned, mens slik og kager ryger ned i sukkersækken – og der er masser af plads.” Far grinede. ”Nå, tror du, det er sådan, det fungerer?” ”Ja, sådan fungerer det hos mig.”

 

Hun tændte for fjernsynet og begyndte at spise konfekt. Da skålen var tom, kunne hun mærke, at sukkersækken var godt fyldt. Mor kaldte: ”Nu må I gerne komme. Jeg har bagt julekage.” Lille Sut tog et stort stykke, og da det var spist, havde hun en lille smule kvalme. ”Puuuh – jeg tror, at min sukkersæk er ved at være fyldt. ”Nu kan I åbne jeres chokoladekalendere,” sagde far. Lille Sut åbnede den 24. låge, og der var et stort stykke nougat i. ”Nå – nougat, kan man ikke få nok af,” sagde hun til sig selv.

 

Da hun havde spist færdig, kunne hun mærke, at den var gal. Hun var blevet helt hvid i hovedet og havde det lidt, som om hun skulle kaste op. ”Ohhh - sukkersækken er fuld,” sagde hun svagt. ”Jamen, barn dog,” sagde mor. ”Hvor meget har du spist?” ”Øhhh, konfekt, kage, chokolade,” sagde Lille Sut. ”Jamen, for hytten da,” sagde far. ”Du ser meget syg ud.” ”Man kan da ikke være syg juleaften,” sagde Lille Sut. ”Jo,” sagde far. ”Man kan sagtens være syg juleaften. Nu trænger du til en lille lur, så får du det bedre.” For Lille Sut var juleaften magisk. Intet dumt eller ondt kunne ske den aften. Far tog Lille Sut ind på hendes værelse, og mens han puttede hende, fortalte han om alle de andre ting, som også kunne ske juleaften. At der var børn, som blev født juleaften. Om folk, der gik på arbejde juleaften. Til sidst faldt Lille Sut i søvn.

 

Da hun vågnede, var klokken seks om aftenen, og hun havde det meget bedre. Hun spiste ikke så meget julemad, men hun var frisk og dansede glad rundt om juletræet. Hun fik dejligt mange gaver, men havde ikke rigtig lyst til at spise fra den store konfektskål, som stod på bordet. Da hendes søskende blev trætte, var hun stadig frisk. ”I skulle måske bare ha taget en lur, ligesom mig. Så får man meget mere ud af juleaften,” råbte hun frækt efter dem, da de gik i seng.

 

Rigtig glædelig jul.

Nyheder
Robotteknologi og kunstig intelligens

14. oktober 2021

C4 Foreningen og RoboInsights inviterer til gå-hjem-møde torsdag den...

Sæt aftryk på erhvervspolitikken i Hillerød

8. oktober 2021

Dansk Erhverv og Sydbank inviterer til erhvervsevent tirsdag den 26....

Tænk om din virksomhed kunne få støtte til omstilling...

23. september 2021

Omstillingspuljen åbner igen med 178 mio. kr. til omstilling i...

Dialogudstilling af Niels Macholm & Kristian Devantier

14. september 2021

Fernisering onsdag den 22. september 2021 kl. 14.00 - 16.00 i C4...