24. Levende julekalender

Jette Salling C4 - 24. december 2016 2016-12-23T23:00:00Z 2016-12-16T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag kører Nissekorpset fra Møllen kl. 11:00 til Café Slotsbio, Frederiksværksgade 11C, Hillerød. Den sidste nisse har gemt dig hos Café Slotsbio. Hjælp nisserne fra Nissekorpset med, at finde den kære nisse Santa Claus. Når nissen er fundet og juleeventyret er læst på, byder vi på lidt popcorn og juice inden vi sætter julefilm på i vores biograf. Så mød op og hjælp nisserne fra Nissekorpset med at finde den forsvundne nisse.

24. december – Santa Claus

Santa Claus havde travlt. Det havde alle nisserne i Julerød, men Santa Claus var blevet julemandens chauffør og skulle styre kanen med rensdyr juleaften. Han var meget nervøs. Der skulle deles rigtig mange gaver ud. Alle jordens børn skulle have, og de havde kun en enkelt aften at nå det på. Der skulle godt nok flyves stærkt. Heldigvis skulle de kun ud til de artige børn, men dem var der egentlig også ret mange af når man talte efter. Santa Claus sad og tastede alle adresserne ind i sin nisse-phone, så den kunne lægge en ordentlig rute. ”Er der styr på det”, råbte Julemanden til Santa Claus. ”Ja ja, Julemand”, svarede Santa Claus, ”Vi starter i Norge i år, så tager vi Finland, så Sverige og bagefter Danmark”. Julemanden rynkede brynene. ”Har du glemt Island, Santa Claus”? ”Overhovedet ikke, Chef”, svarede Santa Claus. Når vi har taget England og Skotland, fiser vi op til Island og tager Færøerne på vejen. ”Det er super”, sagde Julemanden, ”Det lyder som om at du har styr på det. Min chauffør sidste år glemte nemlig Island og der blev en farlig ballade. Vi måtte vende om og flyve tilbage fra USA og det tog alt for lang tid”.

 

Santa Claus kunne lige nå hjem og tage sig en lur inden det blev aften og han skulle afsted med Julemanden. Rensdyrene blev fodret og seletøjet tjekket. Han skulle også nå at høre sin datter – Lille Sut - synge julekoncert på torvet i Julerød. Det var en tradition og noget som alle nisserne kom og hørte. ”Må jeg komme med, når du skal køre for Julemanden”? spurgte Lille Sut så artigt hun kunne. ”Nej, det må du ikke”, svarede Santa Claus, ”det er slet ikke noget for små nissepiger, og i øvrigt skal du altid af og tisse. Det har vi slet ikke tid til”. ”Årh, far, må jeg ikke nok. Jeg skal nok sidde stille og ikke være til besvær”? Lille Sut så med store hundeøjne på sin far. ”Altså, hvis du lover, at du ikke forstyrrer Julemanden med alt mulig ligegyldigt snak og sidder pænt ved siden af mig, så er det ok”. ”Jubii”, råbte Lille Sut, ”Jeg tager en tønde med, så kan jeg tisse i den hvis det bliver nødvendigt. ”Ja, gør du det, Lille Sut”, sagde Santa Claus.

 

Da det blev aften og Lille Sut havde sunget på torvet skyndte de sig over til kanen hvor Julemanden allerede sad klar. Citrus og Klumpetud var i gang med at læsse gaver på kanen og rensdyrene stod og sparkede utålmodigt i jorden. ”Så er vi klar”, råbte Julemanden, ”Vi skal have fart på – og Santa Claus… der er en dreng i Oslo som skal streges fra listen. Han har lige kastet en skål yoghurt i ansigtet på sin lillesøster, så vi har en playstation 4 i overskud”. ”Den vil jeg da gerne have”, sagde Lille Sut hurtigt. ”Ho ho ho”, sagde Julemanden, ”Jamen så værsgo, Lille Sut”, og glædelig jul”. Santa Claus kiggede skrapt på sin datter. ”Og så siger du ikke et ord mere fra nu af. Nu er du stille som en… klat daggammel risengrød, forstået?”. ”Ja ja, far”, sagde Lille Sut.

 

De fløj hurtigt op i luften og satte kurs mod Norge. Santa Claus havde tændt for sin nisse-phone, men opdagede til sin store skræk at der kun var 12% strøm på. Han havde glemt at lade den op. ”Nej nej nej”, sagde han for sig selv, ”Nu er jeg på den”. Da han kiggede på telefonen igen var den kun på 11%. ”Lille Sut, du har tilfældigvis ikke din nisse-phone med, vel”? Lille Sut sad allerede og tissede på sin medbragte tønde, men hun svarede ikke. ”Lille Sut”? Hun kiggede på sin far og pegede på sin mund og rystede på hovedet. ”Jo – du må godt sige noget”, sagde Santa Claus. ”Ok”, sagde lille Sut, ”Ja, selvfølgelig har jeg min nisse-phone med”. ”Er den ladet op”, spurgte Santa Claus. ”Ja da – den er på 100%”. ”Hvor er det godt, Lille Sut, det er dejligt at have dig med”.

Lille Sut overførte flyveruten fra sin fars nisse-phone og til sin egen, og resten af aftenen hjalp hun sin far med at finde alle de rigtige huse hvor Julemanden skulle aflevere gaver. Det gik helt fantastisk. Da de kom hjem var Julemanden meget tilfreds. Han brokkede sig kun lidt over, at tønden med nisseøl som han havde drukket af under turen faktisk smagte lidt som tis.

 

Rigtig glædelig jul.

Nyheder
Robotteknologi og kunstig intelligens

14. oktober 2021

C4 Foreningen og RoboInsights inviterer til gå-hjem-møde torsdag den...

Sæt aftryk på erhvervspolitikken i Hillerød

8. oktober 2021

Dansk Erhverv og Sydbank inviterer til erhvervsevent tirsdag den 26....

Tænk om din virksomhed kunne få støtte til omstilling...

23. september 2021

Omstillingspuljen åbner igen med 178 mio. kr. til omstilling i...

Dialogudstilling af Niels Macholm & Kristian Devantier

14. september 2021

Fernisering onsdag den 22. september 2021 kl. 14.00 - 16.00 i C4...